Publikavimo data: 2024-06-23
Jūriniai ešeriai, kepti česnakų ir imbiero marinate
Švelni ir sultinga jūros ešerių mėsa pagrįstai laikoma delikatesu. Ji neturi aštraus specifinio jūros žuvims būdingo kvapo, o jos sudėtis yra vertingas produktas žmonių mitybai. Didelis baltymų ir riebiųjų aminorūgščių kiekis bei mažas kalorijų kiekis leidžia jūros ešerių mėsą priskirti dietiniams patiekalams. Šios žuvies mėsa puikiai dera su daržovėmis, grūdais ir net vaisiais. Taip pat ešeriai patiekiami su įvairiais marinatais ir padažais. Žuvies skonį ypač pagyvinti gali citrina, sojų padažas, česnakas ir imbieras.
Žingsnis 1
Peiliu padarykite kelis kryžminius pjūvius ant žuvies, kad marinatas įsigertų į visą mėsą.
Žingsnis 2
Įdėkite žuvį į tinkamą dubenį. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, imbierą, actą, druską ir pipirus. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Užpilkite mišinį ant žuvies ir palikite 10 minučių. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki dviejų šimtų laipsnių temperatūros.
Žingsnis 3
Marinuotą ešerį suvyniokite į foliją ir perkelkite į švarų kepimo indą. 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 4
Po trisdešimties minučių išimkite formą su ešeriu ir atsargiai nuplėškite folijos viršų. Leiskite ešeriui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Perkelkite ešerius į žuvies patiekimo lėkštę ir papuoškite salotų lapu. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų.
Kategorijos