Publikavimo data: 2024-06-22
Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis
Baltųjų jūrų ešerių mėsa labai sultinga ir švelni. Ji visai neriebi, o kaulų joje nedaug. Jūros ešerys taip pat labai sveikas. Joje yra žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mikroelementų. Iš jūros ešerių ruošiama daug įvairių patiekalų. Pavyzdžiui, Japonijoje jis vartojamas žalias kaip sušių ir sašimi dalis. Siūlome jums skanaus kepto jūros ešerio, įdaryto krevetėmis, receptą. Pasirodo, tai išskirtinis patiekalas, vertas šventinio stalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite 1-2 mm storio citrinos skilteles.
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenį sudėkite atšildytas kokteilines krevetes. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir žuvies prieskonių. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Padarykite įstrižus pjūvius ešerio šonuose. Įtrinkite ešerius druska ir juodaisiais pipirais. Į vidų sudėkite krevečių įdarą.
Žingsnis 4
Apšlakstykite ešerį citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlį. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į jį ešerius.
Žingsnis 5
Pašaukite žuvį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 6
Lėkštę užpilkite balzaminiu kremu ir sudėkite paruoštus ešerius. Papuoškite lėkštę citrinos griežinėliu. Gero apetito!
Kategorijos