Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis

Baltųjų jūrų ešerių mėsa labai sultinga ir švelni. Ji visai neriebi, o kaulų joje nedaug. Jūros ešerys taip pat labai sveikas. Joje yra žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mikroelementų. Iš jūros ešerių ruošiama daug įvairių patiekalų. Pavyzdžiui, Japonijoje jis vartojamas žalias kaip sušių ir sašimi dalis. Siūlome jums skanaus kepto jūros ešerio, įdaryto krevetėmis, receptą. Pasirodo, tai išskirtinis patiekalas, vertas šventinio stalo.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 1
Supjaustykite 1-2 mm storio citrinos skilteles.

Žingsnis 2

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 2
Į nedidelį dubenį sudėkite atšildytas kokteilines krevetes. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir žuvies prieskonių. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 3
Padarykite įstrižus pjūvius ešerio šonuose. Įtrinkite ešerius druska ir juodaisiais pipirais. Į vidų sudėkite krevečių įdarą.

Žingsnis 4

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 4
Apšlakstykite ešerį citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlį. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į jį ešerius.

Žingsnis 5

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 5
Pašaukite žuvį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 6

Jūrinis ešerys, įdarytas krevetėmis Žingsnis 6
Lėkštę užpilkite balzaminiu kremu ir sudėkite paruoštus ešerius. Papuoškite lėkštę citrinos griežinėliu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos