Publikavimo data: 2024-09-16
Jūros ešerio filė su daržovėmis pergamente
Iš visų maistui ruošti naudojamų žuvų rūšių ypač populiarūs jūros ešeriai. Jo balta mėsa yra švelni, malonaus skonio ir aromato. Be to, jūros ešerys yra labai sveikas! Jame yra vitaminų B, A, D, PP, taip pat fosforo, magnio, kalio, natrio ir omega-3. Siūlome jūrų ešerius kepti po daržovių kepurėle. Tai skanus, subalansuotas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia supjaustyti jūros ešerį. Padėkite jį ant pjaustymo lentos. Aštriu filė peiliu supjaustykite filė iš abiejų pusių. Pašalinkite pelekus, kaulus ir plėvelę. Turėtumėte turėti dvi jūros ešerių filė. Filė nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vienai patiekalo porcijai paruošti reikės vienos filė.
Žingsnis 2
Papriką supjaustykite griežinėliais, o grybus - plonais griežinėliais. Morkas ir cukiniją išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, naudodami daržovių skustuvą.
Žingsnis 3
Daržoves ir grybus sudėkite į nedidelį dubenį. Supilkite ant jų sojų padažą ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Įtrinkite ešerių filė žuvies prieskoniais ir dėkite jas oda žemyn į pergamentu išklotą kepimo indą. Ant jūros ešerių sudėkite daržoves. Kepkite orkaitėje 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite paruoštą ešerį su daržovėmis. Papuoškite patiekalą paprikomis ir laimu. Gero apetito!
Kategorijos