Publikavimo data: 2024-06-23
Jūros ešerys ciberžolėje su šviežiomis salotomis ir dziki padažu
Jūros gėrybės yra svarbi mitybos dalis, ir mes tai žinome. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Juos galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, taip pat gerina medžiagų apykaitą. Ešerius galite kepti orkaitėje, marinuodami juos ciberžolėje. Žuvį galite patiekti su šviežiomis salotomis ir zadziki padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite zadziki padažą. Vieną agurką sutarkuokite smulkia tarka ir nusausinkite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Tada giliame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, agurkus, krapus, per presą išspaustus česnakus ir citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Kitame giliame dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus ir ciberžolę. Pamirkykite į juos ešerius ir kepkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol iškeps (apie 3 min. iš kiekvienos pusės).
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Supjaustykite aisbergo salotas, morkas ir agurkus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sumaišykite.
Žingsnis 5
Patiekdami lėkštėse išdėliokite salotas, o ant viršaus - žuvį. Šalia uždėkite dzadžikių padažo.
Kategorijos