Jūros ešerys pergamente pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Jūros ešerys pergamente

Jūros ešeriai gyvena tik vandenynuose ir yra laikomi viena sveikiausių ir skaniausių žuvų. Ešerys turi rausvą atspalvį, tačiau dėl žvynų spalvos klaidinga ešerį vadinti "raudona" žuvimi. Ešerių mėsa yra balta, kartais su rausvomis juostelėmis viduryje. Iš šios žuvies pliusų reikėtų paminėti mėsos sultingumą ir nedidelį kaulų skaičių. Be to, ešerys turi daug naudingų medžiagų, o pagal skonį priklauso delikatesinių žuvų rūšiai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jūros ešerys pergamente Žingsnis 1
Paruoškite orkaitės formą. Išklokite ją pergamentiniu popieriumi taip, kad iš visų pusių liktų atviras kraštas. Ant popieriaus sudėkite porų žiedus. Ant viršaus sudėkite ešerių filė. Ant viršaus žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 2

Jūros ešerys pergamente Žingsnis 2
Sutrinkite česnako skiltelę spaudikliu ir įmaišykite į grietinėlę. Išmaišykite. Atsargiai supilkite grietinėlės ir česnakų mišinį ant žuvies.

Žingsnis 3

Jūros ešerys pergamente Žingsnis 3
Pergamentą iš visų pusių apvyniokite "vokeliu". Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite į ją skardą su ešeriu. Kepkite 30 minučių.

Žingsnis 4

Jūros ešerys pergamente Žingsnis 4
Sultingi ir minkšti jūros ešeriai paruošti. Perkelkite žuvį kartu su svogūnais į lėkštę. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos