Publikavimo data: 2024-06-23
Jūros ešerys pergamente
Jūros ešeriai gyvena tik vandenynuose ir yra laikomi viena sveikiausių ir skaniausių žuvų. Ešerys turi rausvą atspalvį, tačiau dėl žvynų spalvos klaidinga ešerį vadinti "raudona" žuvimi. Ešerių mėsa yra balta, kartais su rausvomis juostelėmis viduryje. Iš šios žuvies pliusų reikėtų paminėti mėsos sultingumą ir nedidelį kaulų skaičių. Be to, ešerys turi daug naudingų medžiagų, o pagal skonį priklauso delikatesinių žuvų rūšiai.
Žingsnis 1
Paruoškite orkaitės formą. Išklokite ją pergamentiniu popieriumi taip, kad iš visų pusių liktų atviras kraštas. Ant popieriaus sudėkite porų žiedus. Ant viršaus sudėkite ešerių filė. Ant viršaus žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Sutrinkite česnako skiltelę spaudikliu ir įmaišykite į grietinėlę. Išmaišykite. Atsargiai supilkite grietinėlės ir česnakų mišinį ant žuvies.
Žingsnis 3
Pergamentą iš visų pusių apvyniokite "vokeliu". Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite į ją skardą su ešeriu. Kepkite 30 minučių.
Žingsnis 4
Sultingi ir minkšti jūros ešeriai paruošti. Perkelkite žuvį kartu su svogūnais į lėkštę. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų.
Kategorijos