Publikavimo data: 2025-08-17
Jūros ešerys Tailando marinate
Tailando virtuvė labai originali ir įvairi. Europiečiui tailandietiškų patiekalų skonių ir aromatų derinys gali pasirodyti kiek ekstravagantiškas. Tačiau tailandietiškos virtuvės gerbėjų kasmet vis daugėja. Vienas iš svarbiausių Tailando virtuvės patiekalų yra terijakio padažas. Jo skonyje dera saldžios ir sūrios natos, aštrumas ir pikantiškumas, taip pat medaus skonis. Pavyzdžiui, jūrinių ešerių tailandietiškame marinate receptas - pikantiški sultingi jūriniai ešeriai, marinuoti aromatingame saldžiarūgščiame terijakio padaže su raudonaisiais aitriosios paprikos pipirais. Šis patiekalas tinka aštrių pojūčių mėgėjams.
Žingsnis 1
Raudonąją aitriąją papriką supjaustykite žiedais ir išimkite sėklas. Citriną supjaustykite apskritais griežinėliais.
Žingsnis 2
Dubenyje marinuokite žuvies gabalėlius. Marinatui sumaišykite citriną, medų, terijakio padažą ir česnaką. Įdėkite tris raudonosios aitriosios paprikos žiedus. Švelniai sumaišykite visus ingredientus. Palikite ešerius marinate 15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Į jį įdėkite ešerius.
Žingsnis 4
Kepkite ešerius pusvalandį.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę. Žuvį užpilkite trupučiu terijakio padažo.
Kategorijos