Publikavimo data: 2024-03-25
Jūros gėrybės grietinėlės padaže
Jūros gėrybės yra svarbi Viduržemio jūros regiono virtuvės dalis. Jas galima ruošti užšaldytas, todėl sutaupoma daug laiko. Skoniui pagerinti pašildykite alyvuogių aliejų su česnaku ir naudokite tik šviežią grietinėlę. Jei norite įspūdingai patiekti, tiesiog įdėkite jūros gėrybių ant ryžių arba makaronų, papuoškite baziliko lapeliais. Kad įsitikintumėte patys, paruoškite jūros kokteilį grietinėlės padaže vadovaudamiesi žingsnis po žingsnio pateiktu receptu.
Žingsnis 1
Puode įkaitinkite aliejų. Peiliu sutrinkite česnaką, kad išsiskirtų sultys, ir sudėkite į keptuvę. Kepkite jį ant didelės ugnies 1 minutę, tada išimkite. Jo nebereikės. Perkelkite jūros gėrybes į česnakinį sviestą. Supilkite grietinėlę, Provanso žoleles, druską ir išmaišykite. Užvirinkite padažą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 3 minutes. Išjunkite kaitlentę, uždenkite ir palikite virti 10 minučių.
Žingsnis 2
Į verdantį vandenį sudėkite makaronus, išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, kol suminkštės. Nusausinkite makaronus į sietelį. Makaronus sudėkite į lėkštę ir užpilkite jūros gėrybių padažu.
Kategorijos