Publikavimo data: 2024-05-25
Jūrų veislė baltajame vyne
Turtingas jūros gėrybių, baltojo vyno, alyvuogių ir prieskonių rinkinys sukuria išskirtinį ir skanų patiekalą, kuris vieniems žmonėms tinka šventėms, o kitiems - šeimos vakarienei. Toks asortimentas niekada nepaliks abejingų. Nepaisant daugiakomponentės sudėties, patiekalas neužtrunka ilgai ir jį paruošti nėra sudėtinga, tačiau jei labai pasistengsite, pasieksite skonio harmoniją ir prieskoniams diriguosite tarsi orkestrui.
Žingsnis 1
Į puodą su karštu alyvuogių aliejumi pasiųskite smulkiai supjaustytą 1 skiltelę česnako. Pirmiausia iškepkite aštuonkojį, po to - nedidelius žuvies gabalėlius.
Žingsnis 2
Atskirai apkepkite likusias jūros gėrybes (1 minutę sausoje keptuvėje). Siųskite juos prie aštuonkojų, o galiausiai - griežinėliais supjaustytus kalmarus.
Žingsnis 3
Į jūros gėrybes supilkite vyną ir pomidorus, pagardinkite prieskoniais bei druska ir kelias minutes pavirkite. Tada sudėkite papriką, smulkintas alyvuoges ir sviestą. Išmaišykite ir troškinkite dar 1 minutę. Tada išjunkite ugnį, sudėkite likusius česnakus, pipirus, petražoles ir citrinos sultis.
Kategorijos