Publikavimo data: 2024-06-23
Kaip pasigaminti vol-au-vents
Sluoksniuotos tešlos vol-au-vents su įdaru gaminti gana paprasta. Kad būtų patogiau, naudokite šaldytą tešlą. Formelėms išpjauti tinka įvairaus skersmens stiklinės ir bokalai. Jei kepimo metu tešla pradeda per daug kilti arba volovėnų "bokšteliai" virpa, formą pataisykite nelaukdami kepimo pabaigos. Kol tešla minkšta ir karšta, pataisykite arba šiek tiek paspauskite gabalėlį. Galiausiai tešla nusistovės ir taps panaši į tvarkingą puodelį. Įdarais pripildykite tik visiškai atvėsusius gabalėlius.
Žingsnis 1
Pasigaminkite vol-au-vents ruošinius. Atšildytą tešlą iškočiokite maždaug 3 mm storio sluoksniu. Kočiokite viena kryptimi, nuo centro, kad nepažeistumėte tešlos struktūros. Naudokite 2 tešlos žiedus: vieną 3-5 cm skersmens (stiklinė, žiedas), o kitą 1 cm mažesnį (stiklinė, dangtelis). Didesniuoju žiedu iš tešlos išpjaukite apskritimus. Pusę ruošinių palikite sveikus, kad jie būtų skirti vol-au-vents dugnui. Su mažesnio skersmens šauktuko stikline išpjaukite likusius gabalėlius į žiedus.
Žingsnis 2
Dėkite pagrindus ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir ant viršaus sudėkite žiedus. Juos taip pat patepkite kiaušiniu, kad tešlos gabalėliai geriau suliptų. Porą kartų šakute subadykite pagrindo dugną, kad jie per daug nepakiltų. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 15-20 minučių, priklausomai nuo dydžio. Perkelkite vol-au-vents ant grotelių arba pjaustymo lentelės ir visiškai atvėsinkite. Būkite atsargūs, sluoksniuota tešla yra labai trapi.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir pripildykite juo ruošinius. Į dubenį sudėkite supjaustytą vištienos filė, grybus ir korėjietiškas morkas. Supilkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Jei norite, įdarą galite pagardinti majonezu. Į visiškai atvėsusius vol-au-vents šaukštu dėkite 1-2 šaukštus įdaro, priklausomai nuo užkandžio dydžio.
Kategorijos