Publikavimo data: 2024-06-22
Kakavos pyragas su varškės įdaru
Receptas iš mano mamos kulinarinės knygos. Trapi tešla ir švelnus varškės įdaras - šis pyragas nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Tada supilkite kakavą ir vėl išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą, kad galėtumėte lengvai iškočioti ją į rutulį.
Žingsnis 2
Du trečdalius tešlos sukrėskite į formą ir įdėkite į šaldytuvą, o likusį trečdalį apie 15 minučių padėkite į šaldiklį.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Varškę, kiaušinius, cukrų ir vaniliną suplakite mikseriu. Tada supilkite krakmolą, supilkite ištirpintą sviestą ir išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Varškės masę supilkite į tešlos formą. Iš šaldiklio išimkite likusią tešlą, ją sutarkuokite ir pabarstykite ant varškės mišinio. Kepkite orkaitėje 50 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos