Kakavos želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Kakavos želė

Kakavos želė su šokolado skoniu gaminama iš pieno ir želatinos. Šį saldų desertą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Klasikinį skonį galima keisti pridedant sausų prieskonių, pavyzdžiui, vanilės ar cinamono. Jei norima, vaniliną galima pakeisti vaniliniu cukrumi. Želatina reikalinga želė sukietėti. Tai yra maisto produktas, neturintis itin ryškaus skonio ir kvapo. Jis būna granulių, miltelių ir plokštelių pavidalo. Želatinos lakštų pakanka gaminant maistą namuose.
Gaminimo laikas
285 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kakavos želė Žingsnis 1
Praskieskite želatiną. Paimkite sausą želatiną, dubenėlį ir 50-70 ml šilto 40 laipsnių Celsijaus temperatūros vandens. Sumaišykite vandenį su želatina ir palikite 20 minučių brinkti.

Žingsnis 2

Kakavos želė Žingsnis 2
Išvirkite kakavą. Ant viryklės pastatykite puodą su pienu. Suberkite cukrų, išmaišykite ir leiskite pienui užvirti, sumažinkite ugnį iki mažos, maišydami supilkite kakavos miltelius. Suberkite vanilę, dar pavirkite 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Kakavos želė Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Vandens vonelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Skystą mišinį supilkite į kakavą ir išmaišykite. Leiskite atvėsti, išpilstykite į formeles ir 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos