Publikavimo data: 2024-04-06
Kakavos želė
Kakavos želė su šokolado skoniu gaminama iš pieno ir želatinos. Šį saldų desertą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Klasikinį skonį galima keisti pridedant sausų prieskonių, pavyzdžiui, vanilės ar cinamono. Jei norima, vaniliną galima pakeisti vaniliniu cukrumi. Želatina reikalinga želė sukietėti. Tai yra maisto produktas, neturintis itin ryškaus skonio ir kvapo. Jis būna granulių, miltelių ir plokštelių pavidalo. Želatinos lakštų pakanka gaminant maistą namuose.
Žingsnis 1
Praskieskite želatiną. Paimkite sausą želatiną, dubenėlį ir 50-70 ml šilto 40 laipsnių Celsijaus temperatūros vandens. Sumaišykite vandenį su želatina ir palikite 20 minučių brinkti.
Žingsnis 2
Išvirkite kakavą. Ant viryklės pastatykite puodą su pienu. Suberkite cukrų, išmaišykite ir leiskite pienui užvirti, sumažinkite ugnį iki mažos, maišydami supilkite kakavos miltelius. Suberkite vanilę, dar pavirkite 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Vandens vonelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Skystą mišinį supilkite į kakavą ir išmaišykite. Leiskite atvėsti, išpilstykite į formeles ir 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos