Publikavimo data: 2024-06-23
Kalakutienos filė skrebučiai
Kalakutas buvo prijaukintas Naujajame pasaulyje gerokai anksčiau, nei jis buvo atrastas. 1519 m. jis pateko į Ispaniją, o vėliau paplito visoje Europoje. Į Rusiją jis buvo atvežtas XVII amžiuje. Kalakutiena yra maistinga ir sveika, bet kartu ir dietinė mėsa. Skrudinta kalakutiena puikiai dera su kreminiu ir saldžiu skoniu pasižyminčiu goudos sūriu. Ji greitai išsilydo ir tampa minkšta. Skrudinta duona pagardinama saldžiarūgščiu sultingu obuoliu.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Pabarstykite kalakutienos gabalėlius druska ir pipirais. Dėkite juos ant įkaitinto elektrinio grilio paviršiaus arba į keptuvę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iš visų pusių, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Duoną išdžiovinkite keptuvėje arba skrudintuvėje. Ant duonos užtepkite sūrio, tada kalakutienos. Ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlių. Pridėkite raudonojo svogūno žiedų.
Kategorijos