Publikavimo data: 2024-06-15
Kalakutienos skrebučiai
Labai švelnūs, lengvi, bet kartu sotūs kalakutienos skrebučiai tinka tiek maistingiems pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui ar dietinei vakarienei. Kalakutienos kotleto su cukinija įdaras yra sultingas, sveikas ir nepaprastai skanus. Kalakutienoje yra lengvai virškinamų baltymų, o cukinijoje - mažiausiai kalorijų ir daugiausia skaidulinių medžiagų. Duona skrudinama su įdaru viduje, kad sūris išsilydytų ir duonos trupiniai sugertų mėsos sultis. Duonos plutelė paskrudinta ir traški.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą su cukinija, pipirais, druska ir kiaušiniu. Suformuokite 2 duonos dydžio plokščius paplotėlius. Kepkite kotletukus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės. Apvertę kotletus, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį sūrio.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Kiekvieną duonos riekę patepkite garstyčiomis. Ant duonos uždėkite sūrio paplotėlį, uždenkite antrąja riekele ir gerai prispauskite. Kepkite skrebučius iš abiejų pusių likusiame augaliniame aliejuje po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos