Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutienos vynas su citrusiniais vaisiais, braškėmis ir džiovintais vaisiais
Gluhwein su citrusiniais vaisiais, braškėmis ir džiovintais vaisiais yra karštas vokiškos kilmės alkoholinis gėrimas. Jis taip pat tradiciškai ruošiamas Naujųjų metų švenčių proga Austrijoje, Italijoje, Lenkijoje, Suomijoje ir Šveicarijoje. Į šį gėrimą dažnai dedama įvairių prieskonių ir medaus.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite raudonąjį vyną ir degtinę, 5 minutes pavirkite ant silpnos ugnies, bet neužvirkite. Tada suberkite cukrų, apelsinų sultis, džiovintus vaisius ir braškes, pavirkite dar porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu ir palikite gėrimą 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinų skilteles į ąsotį ir supilkite visą karštą vyną kartu su uogomis ir džiovintais vaisiais. Išpilstykite gėrimą į puodelius ir patiekite karštą arba šiltą.
Kategorijos