Publikavimo data: 2025-08-20
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Nors tradicija kepti sausainius Kalėdoms atsirado palyginti neseniai, per šį laikotarpį ji paplito beveik visoje planetoje. Dabar net ir tose šalyse, kurios nesilaiko katalikiškų Kalėdų ir Kalėdų Senelio tradicijų, daugelis šeimų šiai šviesiai šventei ruošia kvapnius ir nepaprastai skanius kalėdinius imbierinius sausainius. Tačiau tai nenuostabu, nes net ir griežčiausiam kritikui sunku atsispirti tokiam skanėstui.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų, žiupsnelį druskos, imbierą ir cinamoną. Supilkite medų, įmuškite kiaušinį ir įmaišykite susmulkintą minkštą sviestą. Rankomis išminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir specialiomis formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 5-10 minučių.
Kategorijos