Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu yra tikras Kalėdų simbolis. Auksinės, traškios figūrėlės iš kvapnios tešlos iškart sukuria kalėdinę nuotaiką ir pripildo namus prieskonių kvapo. Šis receptas labai paprastas ir bus išsigelbėjimas tiems, kurie dar tik pradeda gaminti maistą.
Žingsnis 1
Į puodą suberkite cukrų, sudėkite medų, supilkite vandenį ir išmaišykite. Pastatykite ant silpnos ugnies. Maišydami užvirinkite. Suberkite prieskonius, sodą, sviestą, vėl išmaišykite, pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Leiskite mišiniui atvėsti. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tvirtą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 7-10 min.
Kategorijos