Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu yra tikras Kalėdų simbolis. Auksinės, traškios figūrėlės iš kvapnios tešlos iškart sukuria kalėdinę nuotaiką ir pripildo namus prieskonių kvapo. Šis receptas labai paprastas ir bus išsigelbėjimas tiems, kurie dar tik pradeda gaminti maistą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
356 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu Žingsnis 1
Į puodą suberkite cukrų, sudėkite medų, supilkite vandenį ir išmaišykite. Pastatykite ant silpnos ugnies. Maišydami užvirinkite. Suberkite prieskonius, sodą, sviestą, vėl išmaišykite, pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu Žingsnis 2
Leiskite mišiniui atvėsti. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tvirtą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu Žingsnis 3
Paruoštą tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 7-10 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos