Publikavimo data: 2025-08-19
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi
Šis sausainis atsirado labai seniai ir buvo laikomas vaistu nuo negalavimų. Juo gydydavo skrandžio negalavimus, galvos skausmus ir slogą, o receptas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje vienuolynų kulinarinėse knygose. Šiandien medaus imbieriniai sausainiai Kalėdų išvakarėse ir Naujųjų metų išvakarėse ruošiami beveik kiekvienuose namuose. Jie ne tik pripildo namus skonio, bet ir sukuria nepakartojamą pagrindinės metų šventės atmosferą. Imbierinius sausainius ruoškite kartu su vaikais, papuoškite juos pasakiškais raštais, svajokite. Ir stebuklas tikrai įvyks.
Žingsnis 1
Į sunkiasienį puodą sudėkite medų ir sviestą. Pastatykite jį ant viryklės ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Tada supilkite cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite dar 3-4 minutes, kad cukrus ištirptų. Tada įmuškite 1 kiaušinį ir gerai išmaišykite, kad kiaušinis nesusitrauktų.
Žingsnis 2
Atskirai sumaišykite visus sausus ingredientus. Prieš tai kelis kartus persijokite miltus, kad sausainiai būtų trupūs. Miltų mišinį sudėkite į šiek tiek atvėsusį sviesto, medaus ir kiaušinių mišinį ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą 5-10 minučių, kad miltai atsiskleistų, o sausainiai taptų lengvi ir trapūs. Tada suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 120 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 4
Iš likusios tešlos iškočiokite ½ -1 cm storio lakštą, išpjaukite kalėdaičius ir 15-20 min. kepkite 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje. Stebėkite, kad sausainiai nesudegtų.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų, sumaišydami kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir 1-2 lašais citrinos sulčių ir gerai išplakite mikseriu dideliu greičiu, kol baltymai taps standūs ir putoti. Konditeriniu maišeliu ir antgaliais papuoškite sausainius raštais arba visiškai juos glazūruokite.
Kategorijos