Publikavimo data: 2025-08-19
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais
Imbieriniai sausainiai tapo universaliu kepiniu, su kuriuo galima be galo daug eksperimentuoti. Tai pasakytina ir apie sudėtį, į kurią galima įdėti arba pakeisti bet kokį prieskoninį ingredientą. Taip pat galima fantazuoti su papuošimu, atsižvelgiant į renginį, kuriam jis ruošiamas. Šiame variante naudojami kulinariniai perlai, snaigės. Trumpai tariant, sausainiai pasirodė labai naujametiniai!
Žingsnis 1
Į ištirpintą sviestą suberkite cukrų, medų, tada cinamoną, sodą, imbierą. Išmaišykite mišinį ir įmuškite kiaušinį. Suplakite ir palikite, kad cukrus ištirptų.
Žingsnis 2
Miltus supilkite į sviesto ir kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą. Dėkite ją į šaldytuvą 40 minučių.
Žingsnis 3
Iš iškočiotos tešlos išpjaukite figūras arba trikampius. Prie jų pritvirtinkite kojas. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių, kol taps gražios medaus spalvos. Paruoškite glajų, išplakdami kiaušinio baltymą su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Konditeriniu maišeliu apveskite girliandų formos linijas aplink sausainių kraštus.
Kategorijos