Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais

Imbieriniai sausainiai tapo universaliu kepiniu, su kuriuo galima be galo daug eksperimentuoti. Tai pasakytina ir apie sudėtį, į kurią galima įdėti arba pakeisti bet kokį prieskoninį ingredientą. Taip pat galima fantazuoti su papuošimu, atsižvelgiant į renginį, kuriam jis ruošiamas. Šiame variante naudojami kulinariniai perlai, snaigės. Trumpai tariant, sausainiai pasirodė labai naujametiniai!
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
361 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais Žingsnis 1
Į ištirpintą sviestą suberkite cukrų, medų, tada cinamoną, sodą, imbierą. Išmaišykite mišinį ir įmuškite kiaušinį. Suplakite ir palikite, kad cukrus ištirptų.

Žingsnis 2

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais Žingsnis 2
Miltus supilkite į sviesto ir kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą. Dėkite ją į šaldytuvą 40 minučių.

Žingsnis 3

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi ir aštriais prieskoniais Žingsnis 3
Iš iškočiotos tešlos išpjaukite figūras arba trikampius. Prie jų pritvirtinkite kojas. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių, kol taps gražios medaus spalvos. Paruoškite glajų, išplakdami kiaušinio baltymą su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Konditeriniu maišeliu apveskite girliandų formos linijas aplink sausainių kraštus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos