Publikavimo data: 2025-08-20
Kalėdiniai imbiero prieskonių sausainiai
Prasidėjus žiemai, arčiau Naujųjų metų švenčių šeimininkės galvoja, kuo nustebinti giminaičius ir draugus. Tokiais atvejais į pagalbą ateina imbieriniai sausainiai. Šio tradicinio kalėdinio kepinio aromatas neįtikėtinas. Šis pikantiškas skanėstas gaunasi labai skanus, ilgai išsilaiko. Dėl to jį galima iškepti gerokai iš anksto. Tokių sausainių galiojimo laikas - maždaug trys mėnesiai. Imbieriniams sausainiams paruošti ypatingų įgūdžių nereikia, ingredientų yra gana daug. O į šių nuostabių produktų dažymą galite įtraukti vaikus, nes ši veikla yra labai kūrybinga ir išradinga.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite medų, sudėkite kiaušinio trynį, sviestą ir cukrų. Kruopščiai išplakite ingredientus iki vientisos masės. Plakite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską, gvazdikėlius, cinamoną ir imbierą. Skystą mišinį sumaišykite su miltų mišiniu. Gerai išminkykite tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 3
Kiaušinio baltymą išplakite su cukraus pudra. Kiaušinis turi būti šviežias ir kambario temperatūros, kad būtų gerai išplaktas.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite ir specialiais trafaretais išpjaukite sausainius. Dėkite ant kepimo popieriaus. Kepkite sausainius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite. Pagamintus skanėstus papuoškite glajumi iš konditerinio maišelio ir atvėsinkite.
Kategorijos