Publikavimo data: 2024-06-24
Kalėdiniai koldūnai
Tradicinis čekų ir slovakų patiekalas - koldūnai - būtinas Naujųjų metų išvakarėse! Koldūnai bus puikus garnyras, tačiau juos galima patiekti ir atskirai. Jiems pagaminti reikia sumaišyti virtas bulves, krakmolą, sviestą ir vištos kiaušinį. Išvirkite koldūnus ir užpilkite juos ištirpinto sviesto ir krapų mišiniu. Paruoštas kaloringas, bet labai sotus kalėdinis patiekalas!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį virtas bulves be odelės. Jas susmulkinkite ir sudėkite sviestą, krakmolą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentelės susmulkinkite krapus.
Žingsnis 3
Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį.
Žingsnis 4
Bulvių rutuliuką padalykite į kelias dalis ir iš jų taip pat suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 5
Paimkite didelę keptuvę ir joje ištirpinkite likusį sviestą. Sudėkite krapus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paimkite didelį puodą ir užvirinkite vandenį. Suberkite koldūnus ir virkite 3 minutes. Jie turėtų iškilti į paviršių.
Žingsnis 7
Koldūnus iš verdančio vandens išimkite skepetaite ir sudėkite į lėkštę. Apibarstykite juos ištirpinto sviesto ir krapų mišiniu.
Kategorijos