Kalėdiniai koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kalėdiniai koldūnai

Tradicinis čekų ir slovakų patiekalas - koldūnai - būtinas Naujųjų metų išvakarėse! Koldūnai bus puikus garnyras, tačiau juos galima patiekti ir atskirai. Jiems pagaminti reikia sumaišyti virtas bulves, krakmolą, sviestą ir vištos kiaušinį. Išvirkite koldūnus ir užpilkite juos ištirpinto sviesto ir krapų mišiniu. Paruoštas kaloringas, bet labai sotus kalėdinis patiekalas!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį virtas bulves be odelės. Jas susmulkinkite ir sudėkite sviestą, krakmolą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį.

Žingsnis 2

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentelės susmulkinkite krapus.

Žingsnis 3

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 3
Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį.

Žingsnis 4

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 4
Bulvių rutuliuką padalykite į kelias dalis ir iš jų taip pat suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 5

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 5
Paimkite didelę keptuvę ir joje ištirpinkite likusį sviestą. Sudėkite krapus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 6
Paimkite didelį puodą ir užvirinkite vandenį. Suberkite koldūnus ir virkite 3 minutes. Jie turėtų iškilti į paviršių.

Žingsnis 7

Kalėdiniai koldūnai Žingsnis 7
Koldūnus iš verdančio vandens išimkite skepetaite ir sudėkite į lėkštę. Apibarstykite juos ištirpinto sviesto ir krapų mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos