Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdinis keksiukas su cukruotais vaisiais, kardamonu ir imbieru
Daugelyje Europos šalių Kalėdoms tradiciškai kepamas kalėdinis pyragas. Šis sultingas ir aromatingas kepinys ruošiamas likus 3-4 savaitėms iki šventės ir laikomas vėsioje vietoje. Kaip įdaras į kalėdinius keksiukus dedami cukruoti vaisiai, riešutai, džiovinti vaisiai, kurie tradiciškai mirkomi konjake arba rome. Tačiau cukruotus vaisius, džiovintus vaisius ir riešutus galima mirkyti apelsinų ir citrinų sultyse, tuomet tokiu keksu gali mėgautis ir vaikai.
Žingsnis 1
Kandikuotus vaisius 60 minučių pamirkykite citrinos sultyse.
Žingsnis 2
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su cinamonu, muskatu, kardamonu ir imbieru. Sausą prieskonių ir miltų mišinį palaipsniui įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę. Ir išminkykite skystą tešlą. Sudėkite cukruotus vaisius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į silikoninę kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, pašaukite į ją keksiukus ir kepkite 60 minučių.
Žingsnis 5
Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Jei iešmelis sausas, pyragas paruoštas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 6
Išimkite atvėsusį keksiuką iš formos, papuoškite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos