Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais

Norėtume pasiūlyti jums paruošti dar vieną garsų Kalėdų švenčių patiekalą. Tai, žinoma, kalėdinis pyragas. Receptas gana paprastas ir jį gali atlikti net nepatyrusios namų šeimininkės. O rezultatas pranoks visus lūkesčius. Švelnus keksas su cinamonu, imbieru, džiovintais vaisiais ir riešutais nepaliks abejingų net gurmanų. O jūsų šeima prašys jo pagaminti ne kartą. Kalėdinio cinamono ir imbiero kekso aromatas pripildys namus šventinės nuotaikos.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
374 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Nuplaukite abrikosus, užpilkite juos vandeniu ir palikite 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir išsukite su cukrumi. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Persijokite 250 g miltų su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite citrinos sultis. Išminkykite pyrago tešlą.

Žingsnis 3

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 3
Nusausinkite abrikosus ir supjaustykite juos nedidelėmis juostelėmis. Taip pat susmulkinkite graikinius riešutus.

Žingsnis 4

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 4
Abrikosus pabarstykite miltais ir įmaišykite į tešlą, graikinius riešutus taip pat įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 5

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 5
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Išlyginkite mentele.

Žingsnis 6

Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos. Kai keksas paruduos. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu. Įkiškite iešmelį į keksą ir jei jį ištraukus iešmelis bus sausas, keksas jau paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos