Publikavimo data: 2025-08-20
Kalėdinis pyragas su abrikosais ir graikiniais riešutais
Norėtume pasiūlyti jums paruošti dar vieną garsų Kalėdų švenčių patiekalą. Tai, žinoma, kalėdinis pyragas. Receptas gana paprastas ir jį gali atlikti net nepatyrusios namų šeimininkės. O rezultatas pranoks visus lūkesčius. Švelnus keksas su cinamonu, imbieru, džiovintais vaisiais ir riešutais nepaliks abejingų net gurmanų. O jūsų šeima prašys jo pagaminti ne kartą. Kalėdinio cinamono ir imbiero kekso aromatas pripildys namus šventinės nuotaikos.
Žingsnis 1
Nuplaukite abrikosus, užpilkite juos vandeniu ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir išsukite su cukrumi. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Persijokite 250 g miltų su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite citrinos sultis. Išminkykite pyrago tešlą.
Žingsnis 3
Nusausinkite abrikosus ir supjaustykite juos nedidelėmis juostelėmis. Taip pat susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 4
Abrikosus pabarstykite miltais ir įmaišykite į tešlą, graikinius riešutus taip pat įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 5
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Išlyginkite mentele.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos. Kai keksas paruduos. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu. Įkiškite iešmelį į keksą ir jei jį ištraukus iešmelis bus sausas, keksas jau paruoštas.
Kategorijos