Publikavimo data: 2025-08-19
Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis
Kalėdiniai keksiukai daugelyje Europos šalių kepami jau šimtmečius. Kalėdiniai keksiukai kepami iš anksto, paprastai likus trims ar keturioms savaitėms iki šventės. Tai daroma tam, kad keksiukai įgautų aromato ir taptų aromatingesni bei sultingesni. Dar vienas svarbus šventinio keksiuko gaminimo momentas - riešutai, cukruoti vaisiai ir sultonės ilgai, iki savaitės, mirkomi alkoholiniame gėrime. Brendyje arba rome mirkytas įdaras padaro keksą skanesnį ir leidžia jam ilgiau išsilaikyti. Išbandykite šį kalėdinio keksiuko su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis receptą.
Žingsnis 1
Džiovintas spanguoles ir rūgštynes užpilkite brendžiu. Palikite mirkti valandą.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sviestu. Įberkite kepimo miltelių.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite persijotus miltus. Tada suberkite spanguoles ir sultenes.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į kepimo formą. Pavyzdžiui, keksiukams rinkitės silikoninę žiedinę formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 5
Kepkite pyragą vieną valandą. Patikrinkite mediniu iešmeliu, jei iešmelis sausas, pyragas paruoštas.
Žingsnis 6
Supjaustykite keksą gabalėliais ir patiekite su karšta arbata.
Kategorijos