Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis

Kalėdiniai keksiukai daugelyje Europos šalių kepami jau šimtmečius. Kalėdiniai keksiukai kepami iš anksto, paprastai likus trims ar keturioms savaitėms iki šventės. Tai daroma tam, kad keksiukai įgautų aromato ir taptų aromatingesni bei sultingesni. Dar vienas svarbus šventinio keksiuko gaminimo momentas - riešutai, cukruoti vaisiai ir sultonės ilgai, iki savaitės, mirkomi alkoholiniame gėrime. Brendyje arba rome mirkytas įdaras padaro keksą skanesnį ir leidžia jam ilgiau išsilaikyti. Išbandykite šį kalėdinio keksiuko su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis receptą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
358 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 1
Džiovintas spanguoles ir rūgštynes užpilkite brendžiu. Palikite mirkti valandą.

Žingsnis 2

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sviestu. Įberkite kepimo miltelių.

Žingsnis 3

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite persijotus miltus. Tada suberkite spanguoles ir sultenes.

Žingsnis 4

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 4
Supilkite tešlą į kepimo formą. Pavyzdžiui, keksiukams rinkitės silikoninę žiedinę formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 5

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 5
Kepkite pyragą vieną valandą. Patikrinkite mediniu iešmeliu, jei iešmelis sausas, pyragas paruoštas.

Žingsnis 6

Kalėdinis pyragas su brendžiu, sultonėmis ir spanguolėmis Žingsnis 6
Supjaustykite keksą gabalėliais ir patiekite su karšta arbata.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos