Publikavimo data: 2024-06-08
Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
Kalėdų pyragas su džiovintais vaisiais turi šimtametę istoriją. Europoje jis tradiciškai buvo ruošiamas gerokai prieš pagrindinę šventę. Keksiukai būdavo laikomi šaltai, o per Kalėdas jie būdavo ištraukiami iš sandėliuko valgiui. Ilgą pyrago laikymą užtikrindavo džiovintų vaisių mirkymas rome arba brendyje. Šis paruošimo etapas yra esminis ir šiandien. Riešutus ir džiovintus vaisius galima vartoti bet kokius. Recepte išvardyti patys prieinamiausi - sultenės, abrikosai, graikiniai riešutai ir migdolai, tačiau griežtų apribojimų nėra.
Žingsnis 1
Paruoškite džiovintus vaisius ir riešutus. Riešutus 5 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Sudėkite į dubenį su abrikosais ir sultenėmis, užpilkite brendžiu. Palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite cukrų su sviestu ir vanile ir išsukite. Į cukrų vieną po kito įmuškite kiaušinius, nuolat plakdami. Supilkite kepimo miltelius ir dalimis suberkite miltus. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais. Į tešlą sudėkite riešutus su džiovintais vaisiais ir likusį brendį. Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į kepimo indą. Išlyginkite tešlą taip, kad jos būtų daugiau pakraščiuose, o ne viduryje, kitaip keksas orkaitėje išsipūs. Kepkite 150-160 laipsnių temperatūroje 60 minučių.
Kategorijos