Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Šiame kalėdinio keksiuko su imbieru ir džiovintais vaisiais recepte naudojami įvairūs ingredientai - nuo paprastų iki gana brangių. Tačiau jis to vertas. Traškios plutos ir neįtikėtinai minkštos tešlos derinys, pridėjus įkyraus imbiero ir kvapnaus cinamono, kalėdinį keksą paverčia nepamirštamu patiekalu. O brendyje mirkyti džiovinti vaisiai patiekalui suteikia pikantiškumo. Dviejų rūšių riešutai (migdolai ir graikiniai riešutai) suteikia pyragui ypatingą skonį. Išbandykite ir jums tikrai patiks.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
375 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 1
Nuplaukite abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Susmulkinkite riešutus.

Žingsnis 2

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 2
Šiek tiek atskieskite brendį vandeniu ir supilkite ant abrikosų bei sultenių. Palikite 30-40 minučių.

Žingsnis 3

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 3
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir išsukite su cukrumi. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Persijokite 250 g miltų su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite citrinos sultis. Išminkykite pyrago tešlą.

Žingsnis 4

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 4
Abrikosus ir rūgštynes apibarstykite miltais ir įmaišykite į tešlą, graikinius riešutus ir migdolus taip pat įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 5

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 5
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Išlyginkite mentele.

Žingsnis 6

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos. Kai keksas paruduos. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu. Įkiškite iešmelį į keksiuką ir jei ištraukus iešmelis bus sausas, keksiukas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos