Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Šiame kalėdinio keksiuko su imbieru ir džiovintais vaisiais recepte naudojami įvairūs ingredientai - nuo paprastų iki gana brangių. Tačiau jis to vertas. Traškios plutos ir neįtikėtinai minkštos tešlos derinys, pridėjus įkyraus imbiero ir kvapnaus cinamono, kalėdinį keksą paverčia nepamirštamu patiekalu. O brendyje mirkyti džiovinti vaisiai patiekalui suteikia pikantiškumo. Dviejų rūšių riešutai (migdolai ir graikiniai riešutai) suteikia pyragui ypatingą skonį. Išbandykite ir jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Nuplaukite abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Susmulkinkite riešutus.
Žingsnis 2
Šiek tiek atskieskite brendį vandeniu ir supilkite ant abrikosų bei sultenių. Palikite 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir išsukite su cukrumi. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Persijokite 250 g miltų su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite citrinos sultis. Išminkykite pyrago tešlą.
Žingsnis 4
Abrikosus ir rūgštynes apibarstykite miltais ir įmaišykite į tešlą, graikinius riešutus ir migdolus taip pat įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 5
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Išlyginkite mentele.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos. Kai keksas paruduos. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu. Įkiškite iešmelį į keksiuką ir jei ištraukus iešmelis bus sausas, keksiukas paruoštas.
Kategorijos