Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi

Ši bandelė tradiciškai patiekiama Anglijoje per Kalėdas. Anglai labai mėgsta arbatą, o keksas yra puikus desertas, nes šis kepinys yra saikingai saldus, be to, labai švelnus ir minkštas. Keksiuko aromatas pripildys jūsų namus. Pagal mūsų receptą į keksą dedama džiovintų vaisių, riešutų ir medaus, visa tai papildo skonį ir suteikia šiam desertui šventiškumo. Būtinai išbandykite, jums tikrai patiks!
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
397 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi ir plakite iki baltumo, tada į mišinį įmaišykite medų. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijokite. Porcijomis įmaišykite į paruoštą mišinį. Viską kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi Žingsnis 2
Susmulkinkite riešutus, išimkite sultenes iš skysčio ir jas nusausinkite. Švelniai įmaišykite sultenes ir riešutus į tešlą.

Žingsnis 3

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi Žingsnis 3
Šiam keksiukui geriau naudoti silikoninę formą. Ją gerai ištepkite aliejumi ir sudėkite tešlą.

Žingsnis 4

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite keksiukus apie 70 minučių. Kai keksas paruduos, patikrinkite, ar jis iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei lazdelė sausa, keksas jau paruoštas.

Žingsnis 5

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi Žingsnis 5
Leiskite keksiukui šiek tiek atvėsti, maždaug 3-5 minutes. Paimkite lėkštę ir apverskite keksiuką ant jos, atsargiai išimkite formą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos