Publikavimo data: 2025-08-17
Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi
Ši bandelė tradiciškai patiekiama Anglijoje per Kalėdas. Anglai labai mėgsta arbatą, o keksas yra puikus desertas, nes šis kepinys yra saikingai saldus, be to, labai švelnus ir minkštas. Keksiuko aromatas pripildys jūsų namus. Pagal mūsų receptą į keksą dedama džiovintų vaisių, riešutų ir medaus, visa tai papildo skonį ir suteikia šiam desertui šventiškumo. Būtinai išbandykite, jums tikrai patiks!
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi ir plakite iki baltumo, tada į mišinį įmaišykite medų. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijokite. Porcijomis įmaišykite į paruoštą mišinį. Viską kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite riešutus, išimkite sultenes iš skysčio ir jas nusausinkite. Švelniai įmaišykite sultenes ir riešutus į tešlą.
Žingsnis 3
Šiam keksiukui geriau naudoti silikoninę formą. Ją gerai ištepkite aliejumi ir sudėkite tešlą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite keksiukus apie 70 minučių. Kai keksas paruduos, patikrinkite, ar jis iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei lazdelė sausa, keksas jau paruoštas.
Žingsnis 5
Leiskite keksiukui šiek tiek atvėsti, maždaug 3-5 minutes. Paimkite lėkštę ir apverskite keksiuką ant jos, atsargiai išimkite formą.
Kategorijos