Publikavimo data: 2025-08-19
Kalėdinis pyragas su graikiniais riešutais
Europos šalyse Kalėdos švenčiamos plačiai. Mugės vyksta miestų centruose. Žmonės prekiauja suvenyrais ir naminiais kepiniais. Vokietijoje Kalėdų išvakarėse įprasta kepti specialų pyragą. Jis vadinamas "Stollen". Aromatingas pyragas gaminamas su tarkuotu cukrumi ir citrinos žievele. Į tešlą įmaišoma likerio, cinamono, kardamono ir graikinių riešutų. Visi šie ingredientai sudedami į tešlą. Kepimo metu namai prisipildo nepakartojamo Naujųjų metų išvakarių aromato!
Žingsnis 1
Graikinius riešutus išdžiovinkite keptuvėje. Tada juos susmulkinkite peiliu ant pjaustymo lentelės. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Cukrų ir žievelę sumalkite kartu. Tai kalėdiniam keksui suteiks ypatingą skonį. Paimkite keptuvę su tešla. Į keptuvę sudėkite ištirpintą sviestą, cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Maišykite, kol masė taps vientisa. Po to po vieną įmuškite tris vištų kiaušinius. Kai tik vienas kiaušinis gerai susimaišo su visa mase, įpilkite kitą. Gerai išmaišykite panardinamuoju maišytuvu 5 minutes. Tada supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais. Į sausą mišinį suberkite cinamoną ir kardamoną.
Žingsnis 4
Palaipsniui sausą tešlą supilkite į skystą pagrindą. Greitai išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą įmaišykite likerį ir susmulkintus graikinius riešutus. Tešlą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite kepimo indą. Ištepkite jį sviestu. Į formą sudėkite tešlą.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Kuo didesnė forma, tuo ilgiau reikės kepti kalėdinį keksiuką.
Žingsnis 7
Išimkite kalėdinį pyragą iš kepimo formos. Išėmę iš orkaitės šiek tiek atvėsinkite ir patiekite! Pagaminta!
Kategorijos