Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis

Vokietijoje per Kalėdas tradiciškai ruošiamas Stollen. Tai pailgas ovalo formos keksiukas, padengtas sviestiniu kremo glajumi ir cukraus pudra. Tokia keksiuko išvaizda turi priežastį. Pasak legendos, Stollen simbolizuoja kūdikį Jėzų, suvyniotą į vystyklus. Šio skanėsto kepimas yra gana darbui imlus procesas. Iš dalies dėl to, kad paruoštas keksas 2-4 savaites laikomas vėsioje ir sausoje vietoje. Galite nepaisyti šios taisyklės ir patiekti stollen iš karto.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
349 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.08/5 (37 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Į gilų dubenį įpilkite 200 ml šilto pieno (apie 35-40 °C). Įdėkite 15 g sutrintų mielių, 2 valgomuosius šaukštus miltų ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Viską išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kad pakiltų. Kai pakils, suberkite likusius miltus, cukrų, druską, džiovintą imbierą ir maltą cinamoną.

Žingsnis 2

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 2
Viską atsargiai sumaišykite mentele. Tada įdėkite 150 g suminkštinto sviesto. Pradėkite minkyti tešlą rankomis. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Jei tešla šiek tiek prilips prie rankų, nieko baisaus. Geriausia nedėti per daug miltų, kitaip tešla bus sausa. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 2 valandas.

Žingsnis 3

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 3
Kai tešla pakils, suminkykite ją rankomis. Į sietelį suberkite rome mirkytas sultenes, spanguoles ir migdolus, kad nubėgtų visas skystis. Išimkite gvazdikėlių pumpurus. Sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus į tešlą ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 4
Paruoštą tešlą padėkite ant stalo ir iškočiokite 1 cm storio sluoksniu.

Žingsnis 5

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 5
Vizualiai padalykite tešlą į tris dalis: vidurį ir 2 šonus. Šonines dalis suvyniokite vieną ant kitos. Turėtumėte gauti pailgą "kepaliuką". Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jo kepinį.

Žingsnis 6

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 6
Kepkite pyragą orkaitėje 1 valandą 170 °C temperatūroje. Priklausomai nuo orkaitės, kepimas gali trukti šiek tiek ilgiau. Ar stollen jau iškepė, galite patikrinti pradūrę mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku. Jei ant jo vis dar liko žalių tešlos gabalėlių, stollenas nėra paruoštas.

Žingsnis 7

Kalėdinis stollen receptas su spanguolėmis Žingsnis 7
Glajui ištirpinkite 50 g sviesto. Aptepkite staleną sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Suvyniokite į pergamentą ir padėkite į vėsią, sausą vietą 4 savaitėms, kad "subręstų". Geriausia palikti stollen sandėliuke. Per tą laiką jo skonis taps sodrus ir sodrus. Šventės dieną išimkite staltiesę, supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos