Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdinis stollen su varške
Kalėdinis Stollen su varške - ne klasikinis, bet labai skanus. Daugelis tikriausiai jau žino vokiškus kalėdinius pyragus - Stollen (Štollen). Tai gardūs bandelių pyragai, įdaryti džiovintais vaisiais, cukruotais vaisiais ir riešutais, su ryškiu stebuklingu citrusinių vaisių žievelių skoniu. Pagrindinis Stollen ypatumas - būtinybė jį brandinti. Brandinimas trunka nuo dviejų savaičių iki mėnesio, per tą laiką prieskoniai atskleidžia savo aromatą, o spirite mirkyti džiovinti vaisiai šiam kepiniui suteikia neįtikėtiną skonį.
Žingsnis 1
Džiovintas spanguoles iš anksto pamirkykite brendyje (naktį prieš gaminimą).
Žingsnis 2
Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Tinkamame dubenyje išsukite suminkštintą sviestą su kiaušiniais.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, citrinos žievelę ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Sudėkite džiovintas spanguoles.
Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgą kepaliuką
Žingsnis 7
Kepinius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
Žingsnis 8
Kalėdinis pyragas su varške jau paruoštas! Supjaustykite jį griežinėliais ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos