Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata

Šis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Europoje tradiciškai ruošiamas kaip kalėdinis skanėstas. Švelnios tešlos ir daugybės kvapnių džiovintų vaisių derinys suteikia labai malonų ir harmoningą skonį. Kukliai atrodantis keksiukas turi tokį turtingą vidinį pasaulį! Šiek tiek papuoškite viršų džiovintais ar šviežiais vaisiais ir jis suspindės šventinėmis spalvomis. Gražus vienas arba su puodeliu karšto virinto vyno ar šalto brendžio.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.15/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 1
Džiovintus vaisius iš anksto pamirkykite arbatoje (naktį prieš gaminimą).

Žingsnis 2

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 2
Vieno apelsino ir vienos citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 3
Sumaišykite miltus, cukranendrių cukrų ir muskatą.

Žingsnis 4

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 4
Džiovintus vaisius išverskite į sietelį, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Džiovintus vaisius pamerkite į nedidelį kiekį miltų.

Žingsnis 5

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 5
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Po kelis kartus įmuškite kiaušinius ir plakite, kol susijungs. Į tešlą įpilkite 3 valgomuosius šaukštus brendžio, citrinos ir apelsino žievelę ir vėl išplakite. Į sviesto ir kiaušinių masę dalimis suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 6
Mentele įmaišykite visus džiovintus vaisius į tešlą, kol tolygiai pasiskirstys.

Žingsnis 7

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 7
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite.

Žingsnis 8

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 8
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku, jis turi būti sausas.

Žingsnis 9

Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Žingsnis 9
Leiskite keksiukui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Prieš patiekdami pašildykite uogienę mikrobangų krosnelėje. Kalėdinis keksiukas su džemu paruoštas! Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos