Publikavimo data: 2025-08-17
Kalėdinis vaisių pyragas su uogiene ir arbata
Šis vaisių pyragas su uogiene ir arbata Europoje tradiciškai ruošiamas kaip kalėdinis skanėstas. Švelnios tešlos ir daugybės kvapnių džiovintų vaisių derinys suteikia labai malonų ir harmoningą skonį. Kukliai atrodantis keksiukas turi tokį turtingą vidinį pasaulį! Šiek tiek papuoškite viršų džiovintais ar šviežiais vaisiais ir jis suspindės šventinėmis spalvomis. Gražus vienas arba su puodeliu karšto virinto vyno ar šalto brendžio.
Žingsnis 1
Džiovintus vaisius iš anksto pamirkykite arbatoje (naktį prieš gaminimą).
Žingsnis 2
Vieno apelsino ir vienos citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus, cukranendrių cukrų ir muskatą.
Žingsnis 4
Džiovintus vaisius išverskite į sietelį, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Džiovintus vaisius pamerkite į nedidelį kiekį miltų.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Po kelis kartus įmuškite kiaušinius ir plakite, kol susijungs. Į tešlą įpilkite 3 valgomuosius šaukštus brendžio, citrinos ir apelsino žievelę ir vėl išplakite. Į sviesto ir kiaušinių masę dalimis suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Mentele įmaišykite visus džiovintus vaisius į tešlą, kol tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 7
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite.
Žingsnis 8
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku, jis turi būti sausas.
Žingsnis 9
Leiskite keksiukui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Prieš patiekdami pašildykite uogienę mikrobangų krosnelėje. Kalėdinis keksiukas su džemu paruoštas! Gero apetito!
Kategorijos