Publikavimo data: 2024-06-15
Kalėdų pasakų tortas
Nustebinkite savo svečius ir artimuosius įspūdingu Kalėdų pasakos tortu. Jis pagamintas iš švelnaus biskvito bouchette, įdaryto varškės kremu. Viršus papuoštas meduoliais ir sniego gniūžtėmis iš zefyrų zefyrų. Visus recepto ingredientus aiškiai apskaičiavau asmeniškai, todėl tikrai nesusidursite su jokiais sunkumais gamindami.
Žingsnis 1
Paruoškite biskvitą "Bûchet". Kiaušinių baltymus išplakite su puse cukraus, kol jie taps purūs ir balti. Atskirai išplakite trynius su likusiu cukrumi, kol padidės jų tūris. Masę sumaišykite. Supilkite miltus ir išmaišykite. Kepkite apvalioje pyrago formoje 180 ℃ temperatūroje 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės kremą. Sumaišykite tarkuotą minkštą varškę ir kondensuotą pieną. Atskirai nedideliu greičiu plaktuvu išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Sumaišykite su varškės mase. Padalykite kremą į 2 dalis (300 g, 430 g), didesnę dalį nuspalvinkite mėlynais dažais.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolinius sausainius. Užvirinkite cukrų ir vandenį, atvėsinkite iki 35 ℃. Įpilkite medaus, cukraus sirupo, vištos kiaušinio, sviesto, druskos ir kepimo sodos. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Iškočiokite iki 1 cm storio. Iškirpkite įvairaus dydžio meduolinių namelių, meduolių, eglutės ir dovanų dėžučių formas. Kepkite 10 minučių 200 ℃ temperatūroje. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Sumaišykite cukraus pudrą su kiaušinio baltymu. Maišykite plaktuvu 10 minučių, kol sutirštės. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Nuspalvinkite meduolius.
Žingsnis 5
Paruoštus paplotėlius suverkite ant skirtingo dydžio medinių iešmelių.
Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Iškepusį biskvitą padalykite į 3 dalis ir kiekvieną jų pamirkykite sirupe. Pirmąjį ir antrąjį pyragus gausiai aptepkite varškės kremu. Ant viršaus uždėkite trečiąjį pyragą. Visą torto paviršių aptepkite mėlynos spalvos kremu. Ant torto paviršiaus sudėkite meduolius. Išdėliokite zefyrus sniego gniūžtėmis.
Kategorijos