Publikavimo data: 2025-08-20
Kalėdų prieskonių sausainiai
Europoje yra tokia tradicija: Kalėdoms kepami imbieriniai meduoliai. Europoje taip pat populiaru iš imbierinių sausainių ar meduolių gaminti įvairias trimates figūrėles. Jie stato namus, drožia snieguoles, šiaurės elnius ir Kalėdų Senelius. Ir įvairiai puošia sausainius. Juos padengia įvairių spalvų glajumi, pabarsto įvairiais pabarstukais. Pastaruoju metu Rusijoje taip pat išpopuliarėjo tradicija dovanoti meduolius Naujųjų metų ir Kalėdų proga.
Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu. Supilkite į jį cukrų, sudėkite medų ir sviestą. Ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų iki skystos būsenos. Ištirpintą cukrų išimkite iš puodo. Sudėkite į jį prieskonius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į ištirpintą cukraus ir prieskonių mišinį įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Miltus persijokite į skystą mišinį. Minkykite tešlą rankomis, kol ji taps minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Paruoštą tešlą iškočiokite iki 2 milimetrų storio. Iš tešlos formelėmis išpjaukite figūrėles. Dėkite tešlos formeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos