Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdų pyragas su konjaku
Daugelis žmonių Naujiesiems metams ir Kalėdoms pradeda ruoštis nuo gruodžio pradžios. Neatsiejama pasiruošimo dalis - namų ruošos receptų paieška. Paruoškite kalėdinį pyragą stalui. Europos šalyse jis vadinamas "stollen". Į pyrago tešlą dažnai dedama džiovintų vaisių ir riešutų. Pagal šį receptą pyragas bus įdarytas brendyje mirkytomis sultenėmis. Egzistuoja legenda: "Kuo daugiau džiovintų vaisių bus "stollen", tuo laimingesni bus metai"! Taigi įdarui netaupykite. Linksmų Kalėdų!
Žingsnis 1
Sudėkite sultenes į gilų dubenį ir užpilkite brendžiu. Uždenkite dubenį ir padėkite į šaldytuvą 2 dienoms. Periodiškai pamaišykite. Po to nusausinkite sultenes popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje ištirpintą sviestą sumaišykite su cukrumi. Kai masė taps vientisa, po vieną įmuškite vištų kiaušinius. Po kiekvieno įmušto kiaušinio išminkykite tešlą. Tada pamažu įmaišykite sausąją tešlos sudedamąją dalį, nuolat maišydami mišinį.
Žingsnis 3
Į tešlą suberkite sultenes, prieš tai jas pamirkę miltuose.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą. Ištepkite formos dugną ir sieneles sviestu. Užpildykite formą tešla ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 5
Kepkite kalėdinį keksiuką 90 minučių 150 C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 6
Išimkite formą iš keksiuko ir padėkite jį ant lėkštės. Patiekite kalėdinį keksiuką ant stalo! Atlikta!
Kategorijos