Publikavimo data: 2024-03-31
Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi
Viena iš europietiškų tradicijų, kuri Rusijoje įgauna vis didesnį pagreitį, yra Kalėdų proga kepti keksiukus. Į tokius kepinius dedama daug džiovintų vaisių ir prieskonių, dėl kurių keksas gali laukti mėnesį. Kalėdinis keksas pelnytai yra šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite džiovintus vaisius.
Žingsnis 2
Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite medų, uogienę ir prieskonių mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į mišinį suberkite miltus ir džiovintus vaisius. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Mišinį sudėkite į kepimo formą.
Žingsnis 6
Keksiukus kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 120 minučių.
Kategorijos