Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi

Viena iš europietiškų tradicijų, kuri Rusijoje įgauna vis didesnį pagreitį, yra Kalėdų proga kepti keksiukus. Į tokius kepinius dedama daug džiovintų vaisių ir prieskonių, dėl kurių keksas gali laukti mėnesį. Kalėdinis keksas pelnytai yra šventinio stalo puošmena.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.21/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite džiovintus vaisius.

Žingsnis 2

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 2
Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 3
Sudėkite medų, uogienę ir prieskonių mišinį. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 4
Į mišinį suberkite miltus ir džiovintus vaisius. Maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 5
Mišinį sudėkite į kepimo formą.

Žingsnis 6

Kalėdų pyragas su prieskoniais, džiovintais vaisiais, uogiene ir medumi Žingsnis 6
Keksiukus kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 120 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos