Publikavimo data: 2025-08-19
Kalėdų pyragas su riešutais
Kalėdinis pyragas su riešutais gaunasi tirštas, tvirtas ir šiek tiek trapus. Galite dėti bet kokių riešutų, taip pat džiovintų vaisių. Būtinai įberkite prieskonių skoniui suteikti: cinamono, kardamono ir muskato riešuto. Kad būtų kvapnus, galite įdėti gvazdikėlių, kardamono ir raudonėlio pipirų. Toks apetitiškas, kvapnus ir nepaprastai skanus naminis kepinys vargu ar gali nepatikti, nes jame yra ne tik puošnus produktų rinkinys, bet ir dalis jį ruošusio žmogaus sielos.
Žingsnis 1
Tinkamo dydžio dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 2
Mišinį plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Susmulkinkite graikinius riešutus ir tolygiai įmaišykite juos į tešlą.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą sudėkite į silikoninį kepimo indą ir išlyginkite.
Žingsnis 6
Keksiukus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštą keksiuką šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš silikoninės formos.
Žingsnis 8
Paruoštą kalėdinį riešutų pyragą supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos