Publikavimo data: 2024-06-24
Kalėdų rąstų ritinys
Prancūzijoje ir buvusiose Prancūzijos kolonijose labai populiarus garsusis rąsto formos vyniotinis. Nepaisant jo pavadinimo, manoma, kad paprotys ruošti šį neįprastą desertą svarbios dvasinės šventės proga siekia pagonybės laikus. Šiandien jis tradiciškai ruošiamas Kalėdų dieną ir patiekiamas kaip vienas pagrindinių šventinio stalo patiekalų. Tikima, kad kuo desertas panašesnis į tikrą rąstą, tuo geriau!
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia paruošti sausainių tešlą. Naudodami sietelį persijokite sausus ingredientus - miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Mikseriu plakite kiaušinius su cukrumi, kol jis visiškai ištirps, masė turėtų gerokai padidėti. Nuolat maišydami sumaišykite plaktus kiaušinius ir sausą mišinį. Atsargiai iš apačios į viršų išmaišykite masę ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į stačiakampę formą, išklotą aliejumi pateptu kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tuomet išimkite paruoštą pyragą iš formos ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą. Į dubenį supilkite virtą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Ant plutos užtepkite kremo (reikės maždaug 1,3 dalies) ir šone išdėliokite griežinėliais supjaustytus bananus.
Žingsnis 5
Atsargiai susukite ruošinį į ritinėlį.
Žingsnis 6
Nupjaukite maždaug 1/5 ritinio ir uždėkite jį ant pagrindinio ritinio šono, tada aptepkite likusiu kremu. Suvyniokite desertą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį, kad įsigertų.
Žingsnis 7
Pasistenkite suteikti kremui medžio žievės tekstūrą, išryškindami jo šiurkštumą ir nelygumus. Pabarstykite vyniotinį cukraus pudra. Paruoštą desertą sudėkite į serviravimo lėkštę. Šventinis "kalėdinis rąstas" paruoštas!
Kategorijos