Publikavimo data: 2024-06-24
Kalėdų turronas
Kalėdinis turronas yra tradicinis Ispanijos ir Italijos žiemos desertas. Šis patiekalas - tai minkšta nuga su įvairiais riešutais. Turronas dažniausiai ruošiamas kaip nedideli batonėliai arba apvalus pyragas. Toks užsienietiškas saldumynas lengvai pakeis šokoladinius saldainius ir tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Turroną galima patiekti ant šventinio stalo, įskaitant Naujųjų metų išvakarėse. Šį patiekalą lengva paruošti, todėl keliaukite į virtuvę.
Žingsnis 1
Nedideliame puode arba dubenyje sumaišykite cukrų ir skystą medų. Mišinį ištirpinkite ant mažos ugnies, kol taps sirupas.
Žingsnis 2
Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir baltymą plakite sausame giliame dubenyje, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 3
Nuolat maišydami supilkite išplaktą kiaušinio baltymą į medaus sirupą.
Žingsnis 4
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, išklokite kepimo popieriumi ir vėl patepkite augaliniu aliejumi. Ant popieriaus išdėliokite riešutus ir užpildykite paruoštu mišiniu. Palikite turroną šaldytuve, kol visiškai sustings.
Žingsnis 5
Paruoštą turroną supjaustykite juostelėmis, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos