Kalėdų turronas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kalėdų turronas

Kalėdinis turronas yra tradicinis Ispanijos ir Italijos žiemos desertas. Šis patiekalas - tai minkšta nuga su įvairiais riešutais. Turronas dažniausiai ruošiamas kaip nedideli batonėliai arba apvalus pyragas. Toks užsienietiškas saldumynas lengvai pakeis šokoladinius saldainius ir tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Turroną galima patiekti ant šventinio stalo, įskaitant Naujųjų metų išvakarėse. Šį patiekalą lengva paruošti, todėl keliaukite į virtuvę.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
415 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.78/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdų turronas Žingsnis 1
Nedideliame puode arba dubenyje sumaišykite cukrų ir skystą medų. Mišinį ištirpinkite ant mažos ugnies, kol taps sirupas.

Žingsnis 2

Kalėdų turronas Žingsnis 2
Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir baltymą plakite sausame giliame dubenyje, kol susidarys standžios viršūnės.

Žingsnis 3

Kalėdų turronas Žingsnis 3
Nuolat maišydami supilkite išplaktą kiaušinio baltymą į medaus sirupą.

Žingsnis 4

Kalėdų turronas Žingsnis 4
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, išklokite kepimo popieriumi ir vėl patepkite augaliniu aliejumi. Ant popieriaus išdėliokite riešutus ir užpildykite paruoštu mišiniu. Palikite turroną šaldytuve, kol visiškai sustings.

Žingsnis 5

Kalėdų turronas Žingsnis 5
Paruoštą turroną supjaustykite juostelėmis, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos