Publikavimo data: 2025-08-18
Kali pyragas
Kalina uogos laikomos labai naudingomis, nes jose gausu vitaminų E, A, K ir, žinoma, vitamino C, kurio jose yra daugiau nei citrinose. Maiste kalinės uogos daugiausia vartojamos žalios arba iš jų gaminamos uogienės. Dažnai džiovinami ir ateityje naudojami įvairiems nuovirams ruošti. Plačiai naudojama kalina ir kaip pyragų bei kitų kepinių įdaras. Kai kurie žmonės nemėgsta karčiai rūgštaus žalių raudonųjų uogų skonio, todėl mieliau renkasi šviežiai spaustas sultis, į kurias dedama cukraus.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sodą kefyre, kruopščiai išmaišykite ir palikite 5 minutėms. Įmaišykite cukrų, kiaušinius ir ištirpintą margariną. Vėl kruopščiai išmaišykite. Supilkite pusę puodelio miltų. Nepamirškite gerai išmaišyti.
Žingsnis 2
Sudėkite į paruoštą tešlą su kalamansi, paskirstydami uogas visame mišinyje. Įdėkite tešlą į daugkartinio kepimo formą ir kepkite apie 50 minučių "kepimo" režimu.
Kategorijos