Publikavimo data: 2024-03-30
Kalmarai grietinėje
Grietinėje troškinti kalmarai yra naudingas ir originalus patiekalas. Skanių kalmarų troškinimas grietinėje su svogūnais ir česnakais trunka ne ilgiau kaip 5 minutes, jei troškinsite ilgiau, kalmarai bus kieti. Norėdami keptuvėje grietinėje troškinti šaldytus kalmarus, turite juos atitirpinti ir nuvalyti nuo plėvelės. Pagal receptą kalmarus reikia troškinti grietinės padaže kartu su pakepintais svogūnais ir prieskoniais. Svarbu rinktis šviežias jūros gėrybes - sveikas skerdenas be dėmių ir pašalinių kvapų, su vientisa ledo plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės padažą. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir supilkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Stebėkite, kad jis nesudegtų. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinę, sudėkite česnaką. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Įpilkite 50 ml karšto vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sumaišykite padažą su kalmarais. Į keptuvę sudėkite kalmarų mėsą. Virkite 3 minutes nuo virimo temperatūros. Sudėkite krapų žalumynus, išmaišykite, išjunkite ugnį. Paruošti kalmarai turi pastovėti 10 minučių po dangčiu.
Kategorijos