Publikavimo data: 2025-08-19
Kalmarai, įdaryti daržovėmis
Patogus receptas, kurio gamyba neužtruks ilgai. Lengvai vakarienei. O jei kaip garnyrą pridėsite grikių, turėsite sočius pietus.
Žingsnis 1
Išvalykite kalmarus ir išimkite vidų. Išvirkite vandenį.
Žingsnis 2
Į verdantį vandenį suberkite kalmarų skerdenas, pasūdykite, virkite 2-3 minutes, ne ilgiau.
Žingsnis 3
Tuo tarpu šaldytą mišinį kepkite, kol pusiau iškeps.
Žingsnis 4
Praėjus 2-3 minutėms nuo kalmarų virimo, išpilkite vandenį ir atvėsinkite. Tuomet įdarykite karkasą jau paruoštu mišiniu.
Žingsnis 5
Iš abiejų pusių pritvirtinkite dantų krapštukais, kad įdaras neišbyrėtų.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, lengvai apkepkite kalmarus iš abiejų pusių (iešmelių neišimkite).
Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite verdantį vandenį, papriką, prieskonius, aitriąją papriką ir užpilkite ant kalmarų. Troškinkite po dangčiu dar dvi minutes.
Kategorijos