Publikavimo data: 2025-08-18
Kalmarai pomidorų padaže
Gana paprastas ir greitas receptas, kalmarai gaunasi minkšti ir labai sodraus skonio.
Žingsnis 1
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite kalmarus.
Žingsnis 2
Pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, tada sudėkite kalmarus. Iš jų gali išsiskirti daug papildomo vandens, todėl, jei reikia, galite jį nusausinti. Tada šiek tiek pakepinkite (geriau tai daryti po dangčiu, nes kalmarai gali būti "sprogūs").
Žingsnis 3
Dabar galite sudėti likusius ingredientus: pomidorų pastą, grietinėlę (nebūtina), bazilikus, petražoles, česnakus (džiovintus 1 šaukštelį arba vieną šviežią galvutę), druską, užpilti vandeniu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20-30 minučių. Jei reikia, galite įpilti daugiau vandens.
Kategorijos