Kalmarai pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalmarai pomidorų padaže

Gana paprastas ir greitas receptas, kalmarai gaunasi minkšti ir labai sodraus skonio.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarai pomidorų padaže Žingsnis 1
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite kalmarus.

Žingsnis 2

Kalmarai pomidorų padaže Žingsnis 2
Pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, tada sudėkite kalmarus. Iš jų gali išsiskirti daug papildomo vandens, todėl, jei reikia, galite jį nusausinti. Tada šiek tiek pakepinkite (geriau tai daryti po dangčiu, nes kalmarai gali būti "sprogūs").

Žingsnis 3

Kalmarai pomidorų padaže Žingsnis 3
Dabar galite sudėti likusius ingredientus: pomidorų pastą, grietinėlę (nebūtina), bazilikus, petražoles, česnakus (džiovintus 1 šaukštelį arba vieną šviežią galvutę), druską, užpilti vandeniu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20-30 minučių. Jei reikia, galite įpilti daugiau vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos