Publikavimo data: 2024-05-26
Kalmarai su marinuotais svogūnais
"Squid" yra labai naudingas produktas. Juose gausu baltymų, vitaminų B, C, E, PP, fosforo, natrio, geležies, kalio ir jodo. Be to, kalmarai turi mažai kalorijų. Todėl šias jūros gėrybes tikrai verta įtraukti į savo racioną. Paruoškite skanų ir sveiką salotų užkandį su kalmarais ir marinuotais raudonaisiais svogūnais. Joms paruošti taip pat reikės Pekino kopūstų, agurkų, kiaušinių ir majonezo. O jei salotas pagardinsite grietine, patiekalas taps dar sveikesnis.
Žingsnis 1
Pirmiausia marinuokite raudonąjį svogūną. Supjaustykite jį plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną sudėkite į nedidelį dubenėlį. Suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, actą ir vandenį. Viską išmaišykite. Šiek tiek sutrinkite svogūnus rankomis, kad jie suminkštėtų. Atidėkite svogūnus kuriam laikui į šalį.
Žingsnis 3
Puode užvirinkite vandenį ir pasūdykite. Kalmarus virkite 2 minutes, tada nusausinkite ir nuvarvinkite į sietelį.
Žingsnis 4
Kol kalmarai aušta, o svogūnai marinuojasi, plonais griežinėliais supjaustykite Pekino kopūstus.
Žingsnis 5
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Taip pat supjaustykite kiaušinį griežinėliais arba perbraukite per kiaušinių pjaustyklę.
Žingsnis 7
Atvėsusius kalmarus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 8
Į gilią salotinę sudėkite pekino kopūstus, agurkus, kiaušinius, kalmarus ir marinuotus svogūnus.
Žingsnis 9
Viską pagardinkite majonezu, druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 10
Salotos su kalmarais ir marinuotais svogūnais paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos