Publikavimo data: 2024-06-15
Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis
Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis, yra labai skanus ir dietinis patiekalas. Kalmarų mėsoje yra B grupės vitaminų, vario, fosforo, seleno. Kalmarai dar vadinami "jūros ženšeniu", nes pasižymi natūralaus afrodiziako savybėmis.
Žingsnis 1
Nuplautus kalmarus supjaustykite plonais žiedais. Kalmarų žiedus 20 minučių marinuokite citrinos sulčių ir pipirų mišinyje.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite griežinėliais, o grybus - vidutinio dydžio griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje 1-2 min. pakepinkite česnaką aliejuje, sudėkite paprikas ir grybus. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Tada į daržoves suberkite pomidorų pastą, papriką, druską ir kalmarų žiedus. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Sudėkite smulkintus krapus, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 20 minučių.
Kategorijos