Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis

Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis, yra labai skanus ir dietinis patiekalas. Kalmarų mėsoje yra B grupės vitaminų, vario, fosforo, seleno. Kalmarai dar vadinami "jūros ženšeniu", nes pasižymi natūralaus afrodiziako savybėmis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis Žingsnis 1
Nuplautus kalmarus supjaustykite plonais žiedais. Kalmarų žiedus 20 minučių marinuokite citrinos sulčių ir pipirų mišinyje.

Žingsnis 2

Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite griežinėliais, o grybus - vidutinio dydžio griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje 1-2 min. pakepinkite česnaką aliejuje, sudėkite paprikas ir grybus. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Kalmarai, troškinti su grybais ir paprikomis Žingsnis 3
Tada į daržoves suberkite pomidorų pastą, papriką, druską ir kalmarų žiedus. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Sudėkite smulkintus krapus, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos