Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre

Receptas, kurį įvertins visi jūros gėrybių mėgėjai! Pasidovanokite sau tikrą skonio šventę - pasigaminkite keptų kalmarų žiedų unagi padaže su brokolių tyre! Rekomenduojame vietoj šaldytų brokolių naudoti šviežius brokolius, kad patiekalas būtų dar aromatingesnis ir skanesnis. Jei po ranka neturite unagi padažo, pakeiskite jį sojų padažu arba terijakio padažu. Patiekalo skonis pasikeis, tačiau gaminimo būdas liks toks pat.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre Žingsnis 1
Brokolius susmulkinkite ir virkite, kol žiedynai suminkštės, apie 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre Žingsnis 2
Supjaustykite kalmarus griežinėliais.

Žingsnis 3

Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite kalmarų gabalėlius, užpilkite unagi padažu ir pagal skonį pasūdykite. Kepkite 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre Žingsnis 4
Į virtus brokolius supilkite grietinėlę ir suplakite mikseriu. Tyrę sudėkite į lėkštę, šalia sudėkite kalmarų gabalėlius ir pabarstykite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos