Publikavimo data: 2025-08-18
Kalmarai Unagio padaže su brokolių tyre
Receptas, kurį įvertins visi jūros gėrybių mėgėjai! Pasidovanokite sau tikrą skonio šventę - pasigaminkite keptų kalmarų žiedų unagi padaže su brokolių tyre! Rekomenduojame vietoj šaldytų brokolių naudoti šviežius brokolius, kad patiekalas būtų dar aromatingesnis ir skanesnis. Jei po ranka neturite unagi padažo, pakeiskite jį sojų padažu arba terijakio padažu. Patiekalo skonis pasikeis, tačiau gaminimo būdas liks toks pat.
Žingsnis 1
Brokolius susmulkinkite ir virkite, kol žiedynai suminkštės, apie 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite kalmarus griežinėliais.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite kalmarų gabalėlius, užpilkite unagi padažu ir pagal skonį pasūdykite. Kepkite 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į virtus brokolius supilkite grietinėlę ir suplakite mikseriu. Tyrę sudėkite į lėkštę, šalia sudėkite kalmarų gabalėlius ir pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos