Publikavimo data: 2024-06-15
Kalmarų pjaustymas
Kalmarų kotletai - lengva ir soti vakarienė. Kalmarai ne veltui vadinami "jūros ženšeniu", juose yra daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Rinkdamiesi jūros gėrybes pirmenybę teikite Tolimųjų Rytų kalmarams - jų mėsa minkštesnė ir lengviau paruošiama. Mėsos spalva po oda turėtų būti šviesiai kreminė, pieno baltumo spalva rodo daugkartinį užšaldymą arba cheminių medžiagų buvimą. Kad būtų lengviau paruošti, naudokite jau išvalytas skerdenas.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kiekvieną skerdeną perpjaukite išilgai. Jei skerdenos per didelės, perpjaukite jas į 4 dalis. Jūros gėrybes lengvai apskrudinkite.
Žingsnis 2
Apkepkite kalmarų kotletus. Išplakite kiaušinį su miltais iki vientisos masės. Mišinį pasūdykite. Į gautą mišinį pamerkite kalmaro gabalėlį, dėkite ant įkaitintos keptuvės su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių ne ilgiau kaip po 1 minutę.
Kategorijos