Kalmarų pjaustymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kalmarų pjaustymas

Kalmarų kotletai - lengva ir soti vakarienė. Kalmarai ne veltui vadinami "jūros ženšeniu", juose yra daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Rinkdamiesi jūros gėrybes pirmenybę teikite Tolimųjų Rytų kalmarams - jų mėsa minkštesnė ir lengviau paruošiama. Mėsos spalva po oda turėtų būti šviesiai kreminė, pieno baltumo spalva rodo daugkartinį užšaldymą arba cheminių medžiagų buvimą. Kad būtų lengviau paruošti, naudokite jau išvalytas skerdenas.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarų pjaustymas Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kiekvieną skerdeną perpjaukite išilgai. Jei skerdenos per didelės, perpjaukite jas į 4 dalis. Jūros gėrybes lengvai apskrudinkite.

Žingsnis 2

Kalmarų pjaustymas Žingsnis 2
Apkepkite kalmarų kotletus. Išplakite kiaušinį su miltais iki vientisos masės. Mišinį pasūdykite. Į gautą mišinį pamerkite kalmaro gabalėlį, dėkite ant įkaitintos keptuvės su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių ne ilgiau kaip po 1 minutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos