Publikavimo data: 2025-08-18
Karameliniai keksiukai su sviestiniu kremu
Šie nedideli pyragaičiai su įdaru ir įspūdingu erdvaus įvairiaspalvio kremo bokštu tampa vis populiaresni. Saldžios foto zonos su keksiukais, pyragaičiais, įvairiaspalviais zefyrais ir saldainiais puošia vestuves ir gimtadienius. Keksiukus galite užsisakyti iš profesionalių konditerių arba nuspręsti juos pasigaminti patys. Apgalvokite dizainą ir spalvas, pasirinkite tinkamą receptą, savaitę prieš šventę pasipraktikuokite, kad nebūtų klaidų. Drąsu, bet verta mėgautis ir procesu, ir rezultatu. Svarbu rinktis tik išbandytus ir patikrintus receptus.
Žingsnis 1
Pirmiausia išminkykite pyrago tešlą. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, sumaišykite su sviestu ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Atskirai išplakite 2 kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį su 200 g cukraus. Jei nenorite, kad keksiukai būtų labai saldūs, galite naudoti mažiau cukraus. Kiaušinių masę sumaišykite su atvėsintu šokoladu ir sviestu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suberkite miltus, kakavą, sodą ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių. Tada palaipsniui įmaišykite grietinę ir pačioje pabaigoje įpilkite ½ puodelio verdančio vandens, kad tešla būtų šiek tiek tirštesnė.
Žingsnis 4
Ištepkite formeles alyvuogių aliejumi ir pripildykite jas iki pusės. Dėkite į orkaitę 20-25 minutėms. Keksiukų kepimo temperatūra turėtų būti vidutinė - 170-180 ℃. Tada atvėsinkite paruoštus keksiukus ir padarykite juose karamelės skylutes.
Žingsnis 5
Kol keksiukai aušta, paruoškite karamelę. Kad išbrinktų, maistinės želatinos lakštus užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais šalto virinto vandens. Į puodą supilkite 2-3 valgomuosius šaukštus cukraus ir pradėkite kaitinti, kol jis ištirps. Jam tirpstant, po 1 valgomąjį šaukštą įberkite likusį cukrų. Karamelės ruošimo nemaišykite, tik šiek tiek pakratykite puodą. Kai cukrus visiškai ištirps, palaipsniui supilkite pašildytą grietinėlę. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 6
Tada sudėkite sviestą ir išspaustas želatinos plokšteles. Išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada atvėsusią karamelę supilkite į konditerinį maišelį ir pripildykite keksiukus.
Žingsnis 7
Keksiukų viršui papuošti paimkite grietinėlės arba varškės, dvigubos grietinėlės ir cukraus pudros. Plakite juos mikseriu nedideliu greičiu, kol taps purios konsistencijos. Keksiukus papuoškite naudodami konditerinį maišelį ir pypkės antgalį.
Kategorijos