Publikavimo data: 2025-08-20
Karamelinis bananų pyragas su graikiniais riešutais
Šį receptą radau prancūziškoje kulinarijos knygoje, kurią prieš daugelį metų draugas parvežė iš kelionės. Jis turi labai ypatingą tekstūrą. Jis nekyla, kaip esame įpratę, bet yra gana tirštos konsistencijos, iš tolo primenantis bulvių pyragą. Bananai patiekalui suteikia lengvo skonio ir švelnaus aromato, o graikiniai riešutai, nuspalvinti karamele, suteikia malonaus traškumo.
Žingsnis 1
Įdarui paruoškite sviestą, cukrų, graikinius riešutus, prinokusius bananus ir pusę citrinos. Riešutus susmulkinkite, bananus supjaustykite apskritimais. Išspauskite citrinos sultis.
Žingsnis 2
Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite cukrų, kol karamelizuosis. Laikykite ant vidutinės ugnies, intensyviai maišydami, procesas vyksta labai greitai.
Žingsnis 3
Į karamelę supilkite sviestą ir citrinos sultis. Energingai maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
Žingsnis 4
Į gautą mišinį sudėkite bananus, išmaišykite ir nuolat maišydami troškinkite tris minutes.
Žingsnis 5
Supilkite riešutus, išmaišykite ir nuolat maišydami troškinkite dar dvi minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 6
Tešlos ingredientai turi būti kambario temperatūros. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pakaitomis supilkite sviestą ir pieną.
Žingsnis 7
Naudodami sietelį palaipsniui į tešlą suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Į tešlą įmaišykite jau atvėsusį įdarą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Supilkite tešlą į aliejumi pateptos kepimo formos dugną. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.
Kategorijos