Publikavimo data: 2024-06-09
Karamelinis slyvų pyragas
Slyvų pyragai nuo seno garsėjo tarp slavų. Be to, kad slyvos turi daug naudingų savybių skrandžiui ir širdžiai, jos yra puikus ir nebrangus vaisius kepimui. Čia taip pat visas pyragas padengtas sultingais violetiniais vaisiais, o ant viršaus pagal receptą užtepamas gardus karamelinis apvalkalas. Sezono metu toks kepimas kainuos gana nebrangiai, žiemą galite naudoti šaldytas slyvas ir pyrago skonis nė kiek nenukentės.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, pusę cukraus ir pusę sviesto ir suminkykite į trupinius. Sumaišykite pieną ir kiaušinį, išmaišykite ir supilkite šį mišinį į miltus. Išmaišykite ir sudėkite masę į aliejumi pateptą formą aukštais šonais.
Žingsnis 2
Ant tešlos viršaus sudėkite slyvų puseles arba skilteles perpjauta puse žemyn. Apipilkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite likusiu cukrumi bei cinamonu. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos