Publikavimo data: 2024-05-19
Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės
Raudona žuvis - vitaminų lobynas. Joje gausu lengvai virškinamų baltymų ir sveikųjų riebalų, B grupės vitaminų, A, E, PP, C, D, H, mikro- ir makroelementų (kalio, jodo, fosforo, kalcio, natrio, chromo, magnio ir kitų). Brokolių tyrė yra mažai kaloringas patiekalas, kuriame gausu vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų, kalcio, magnio, jodo. Karamelizuota lašiša su brokolių tyre - puikus pasirinkimas vakarienei: lengva, soti, sveika. Kreminis tyrės skonis maloniai papildo saldų lašišos skonį.
Žingsnis 1
Brokolius padalykite į žiedynus, nupjaukite kietąją kotelio dalį.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite brokolius ir statykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Užvirkite, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros, uždenkite ir virkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Brokolius nukelkite nuo ugnies ir nusausinkite.
Žingsnis 4
Brokolius sudėkite į trintuvo indą, įpilkite grietinėlės, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 5
Brokolius susmulkinkite blenderiu iki vientisos tyrės.
Žingsnis 6
Toliau ruoškite žuvį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, Dižono garstyčias ir džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Į marinatą įpilkite sojų padažo, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 8
Įkaitinkite grilio keptuvę su trupučiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, sudėkite lašišos kepsnį ir kepkite apie 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Apverskite kepsnį ir kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 10
Į pašildytą lėkštę įdėkite bulvių košės ir šalia jos - kepsnį. Apibarstykite košę maltais juodaisiais pipirais, o kepsnį - smulkintais žaliaisiais svogūnais. Patiekalą papuoškite grūdėtomis Dižono garstyčiomis.
Kategorijos