Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės

Raudona žuvis - vitaminų lobynas. Joje gausu lengvai virškinamų baltymų ir sveikųjų riebalų, B grupės vitaminų, A, E, PP, C, D, H, mikro- ir makroelementų (kalio, jodo, fosforo, kalcio, natrio, chromo, magnio ir kitų). Brokolių tyrė yra mažai kaloringas patiekalas, kuriame gausu vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų, kalcio, magnio, jodo. Karamelizuota lašiša su brokolių tyre - puikus pasirinkimas vakarienei: lengva, soti, sveika. Kreminis tyrės skonis maloniai papildo saldų lašišos skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 1
Brokolius padalykite į žiedynus, nupjaukite kietąją kotelio dalį.

Žingsnis 2

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 2
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite brokolius ir statykite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 3
Užvirkite, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros, uždenkite ir virkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Brokolius nukelkite nuo ugnies ir nusausinkite.

Žingsnis 4

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 4
Brokolius sudėkite į trintuvo indą, įpilkite grietinėlės, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 5

Brokolius susmulkinkite blenderiu iki vientisos tyrės.

Žingsnis 6

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 6
Toliau ruoškite žuvį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, Dižono garstyčias ir džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 7
Į marinatą įpilkite sojų padažo, dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 8

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 8
Įkaitinkite grilio keptuvę su trupučiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, sudėkite lašišos kepsnį ir kepkite apie 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 9

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 9
Apverskite kepsnį ir kepkite dar 4 minutes.

Žingsnis 10

Karamelizuota lašiša su brokolių tyre ant grietinėlės Žingsnis 10
Į pašildytą lėkštę įdėkite bulvių košės ir šalia jos - kepsnį. Apibarstykite košę maltais juodaisiais pipirais, o kepsnį - smulkintais žaliaisiais svogūnais. Patiekalą papuoškite grūdėtomis Dižono garstyčiomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos