Publikavimo data: 2025-08-20
Karis su kukurūzais ir krevetėmis
Kukurūzų, krevečių, vermišelių patiekalą su kario prieskonių padažu galima paruošti gana greitai. Naudokite vermišelius, pagamintus iš kietųjų kviečių. Jei vermišeliai greitai išvirė ir atvėso, kol virė padažas, problemų nekyla. Juos galima vėl panardinti į verdantį vandenį. Tokiu atveju puodą su vandeniu, kuriame ji virė, palikite ant ugnies. Indiškas kario prieskonis pagreitina medžiagų apykaitą, todėl skatina lieknėjimą, todėl patiekalas yra ne tik skanus, bet ir lengvas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą su kukurūzais ir krevetėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes. Tada sudėkite česnaką, imbiero šaknį, kario miltelius, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 2-3 min. Įpilkite medaus, žuvies padažo, laimo sulčių ir žievelės. Įmaišykite kukurūzus, supilkite kokosų pieną ir virkite dar 4-5 minutes, nuolat maišydami, nes padažas greitai tirštėja. Tada sudėkite krevetes ir virkite dar 4-5 min.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Vermišelius virkite pasūdytame verdančiame vandenyje tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. Nusunkite vandenį ir sudėkite vermišelius į lėkštę. Ant viršaus užpilkite kukurūzų ir krevečių padažą.
Kategorijos